Sejlklub Sejlerskolen Aalborg Limfjorden Sejlerskole Aalborg Limfjorden Sejlklub

 

Velkommen til Sejlerskolen

Sejlklubben Limfjordens Sejlerskole er certificeret af Dansk Sejlunion. Certificeringen betyder, at klubben har beskrevet og lever op til Dansk Sejlunions krav til undervisning, uddannelse af instruktører, vedligeholdelse af både og sikkerhed. Sejlerskolen blev startet i 2013 som en afdeling i Sejlklubben Limfjorden og er en non-profit afdeling. Den baserer sig på frivillighed fra erfarne sejlere, der gerne deler ud af deres viden og anekdoter.

Sejlklubben Limfjordens sejlerskole er for voksne, der ønsker at lære eller blive bedre til at sejle for sejl. Vi tilbyder ”Sejlerskolen” og ”Kapsejladsskolen”. Klubben råder over 2 H-både, der bruges til undervisning.

På Sejlerskolen undervises du i den praktiske del af pensum til Søfartsstyrelsens Duelighedsprøve. Du lærer praktisk sømandskab, og det at håndtere en båd for sejl i praksis. Vi har tilrettelagt et forløb, der varer 2 sæsoner, da det er nødvendigt for at opnå tilstrækkelige forudsætninger til at kunne bestå den praktiske del af duelighedsprøven i sejlbåd. Undervisningen foregår mandag, tirsdag eller torsdag. Du kan læse mere om sejlerskolen her.

På Kapsejladsskolen undervises du bl.a. i grundlæggende kapsejladsregler, grundlæggende trim-muligheder, gennemførelse af start, mærkerunder og banegennemførelse. Du tilmelder dig for en sæson ad gangen og undervisningen tilpasses dine færdigheder. Undervisningen foregår om onsdagen kl. 17 til ca. kl. 20, da vi deltager i onsdagskapsejladserne. Du kan læse mere om kapsejladsskolen her.

Som en naturlig del af undervisningen på både Sejlerskolen og kapsejladsholdet, indgår klargøring, søsætning, og almindelig vedligeholdelse af skolebådene. Eleverne deltager efter sæsonafslutningen i arbejdet med at få skolebåden på land og vinterklargøring.

Se certifikatet fra Dansk Sejlunion her.

Sejlerskolens hovedsponsor er Nordjyske Bank.